Turnauksen säännöt

Kevätturnaus 2019

Turnauksen säännöt §§

SÄÄNNÖT PÄIVITETTY  1.11.2018


Kevätturnaus pelataan FIFA:n ja SPL:n sääntöjen mukaan, paitsi koskien peliaikaa, vaihtoja ja varoituksia sekä ulospotkuja. Järjestäjä voi myös yksittäistapauksessa myöntää erityisiä erillisvapauksia. Suosittelemme käytettäväksi ”Kaikki Pelaa” sääntöä

PELIKENTÄT: Ottelut pelataan Kokkolassa Kipparihallissa sekä Santahaan tekonurmella, jotka sijaitsee Santahaan urheilupuistossa, Tehtaankatu 60. Hallissa lämpötila talvella n. +8-12 celsiusta riippuen ulkolämpötilasta. Hallin yhteydessä 4kpl pukuhuoneita ja vieressä on huoltorakennus, jossa sijaitsee 4kpl pukuhuoneita.

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ: Joukkue on velvollinen jättämään pelaajaluettelon ennen ensimmäisen ottelun alkua. Joukkue saa käyttää ottelua kohden rajattoman määrän vaihtopelaajia (pelaaja luettelossa mainittuja) Mikäli kummallakin joukkueella on samanvärinen pelipaita, joutuu se joukkue joka ohjelmassa on viimeksi mainittu vaihtamaan pelipaidan. Maalivahdin pelipaita tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

LUOVUTUKSET: Jos joukkue ei saavu otteluun 5 minuuttia ottelun alkamisajan jälkeen tai saapuu vajaalukuisena kuusi (6) pelaajaa (8:stä) tai neljä (4) pelaajaa (5:stä) tai myöhästyy esittämättä pätevää syytä menettelyynsä, katsotaan pelikentälle saapunut joukkue voittaneeksi tuloksella 3-0.

YLI-IKÄISYYS: Turnauksessa voi olla mukana useampi yli-ikäisyysluvan omaava pelaaja, mutta yksittäisessä 8v8 sarjan ottelussa saa käyttää kahta (2) yli-ikäisluvan omaavaa pelaajaa ja yksittäisessä 5v5 sarjan ottelussa saa käyttää yhtä (1) yli-ikäisluvan omaavaa pelaaja. Yli-ikäiset pelaajat tulee olla merkittynä pelaajaluettelossa merkinnällä (Y), pelaajaluettelo tulee jättää turnauksen alussa järjestäjälle.

PAITSIO: D12 peleissä on normaali paitsiosääntö. E10 ja E11 peleissä on käytössä aluepaitsiot, F8 ja F9 peleissä ei ole paitsioita. 

LISÄPELAAJA: Pojat-09 ja nuoremmat ikäluokassa joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron pienentyessä kahteen (2) maaliin.

TASAPISTETILANNE: Tasapisteiden sattuessa ratkaistaan järjestys seuraavasti: 
1. maaliero 
2. järjestyksen ratkaisee tehtyjen maalien lukumäärä. 
3. järjestyksen ratkaisee joukkueiden sarjassa pelaama keskinäisen ottelun tulos. 
4. jos keskinäisen ottelun tulos on tasapeli, ratkaisee järjestyksen arpa.

SIJOITUSOTTELUT: Sijoitusottelu-vaiheessa tasan päättynyt ottelu ratkaistaan heti varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailulla. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kuten FIFA:n säännöt määräävät. Rangaistuspotkukilpailussa tulos ratkaistaan 1 pelaajalla / joukkue. Rangaistuspotkukilpailussa voidaan potkaisijoita valita myös pelaajista, jotka varsinaisen otteluajan päättyessä ovat vaihdossa.

PALKITSEMINEN: Sarjojen pojat -06, -07, -08 ja -09 kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalein. Pojat-10 ja nuoremmat sarjaan osallistuneille pelaajille jaetaan osallistumismitali (max 20 kpl/joukkue)  välittömästi viimeisen ottelun jälkeen.

VAROITUKSET: Varoitukset ja ulosajot FIFA:n sääntöjen mukaan. Jos pelaajaa varoitetaan (Keltainen kortti) hän saa jatkaa pelaamista, eikä häntä tarvitse vaihtaa ulos kentältä. Kaksi varoitusta (2x Keltainen kortti) merkitsee ulosajoa (punainenkortti) jolloin pelaaja joutuu jättämään kentän eikä häntä saa paikata toisella pelaajalla. Varoitukset ja ulosajot ovat voimassa vain kyseisessä pelissä, ellei tuomari päätä tehdä virallista raporttia jurylle. Jos pelaaja saa punaisen kortin ja tuomari tekee raportin, jury määrää pelikiellon pituuden. Pojat-08 ja sitä nuoremmissa ikäluokissa erotuomari käyttää vain Vihreää Korttia

HUOM! Epäurheilijamaisesti käyttäytyvä joukkue suljetaan välittömästi pois turnauksesta ja määräajaksi.

VASTALAUSEET: Vastalause on kirjallisesti toimitettava välittömästi (10 min sisällä) ottelun päätyttyä kilpailukansliaan. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 € suuruinen vastalausemaksu joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalausetta pelikentän ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei myös erotuomarille ole tehty ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, on tästä ilmoitettava myös erotuomarille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

KILPAILUN JURY: Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu. Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee 3-jäseninen jury, joka on koottu järjestäjien toimesta. Juryn päätöksistä ei voi valittaa.

JOUKKEUIDEN JA PELAAJIEN VAKUUTUKSET: Pelaajat/joukkueet hoitavat vakuutukset itse. Turnauksen järjestäjä ei ole vastuussa urheilijoiden, toimihenkilöiden ja joukkueiden vakuutuksista.

SARJAKOHTAISET SÄÄNNÖT

07- sarjat (kilpa- ja haastesarjat)

  • pelataan sarja- tai Cup-muodossa riippuen joukkueiden määrästä
  • peliaika 2 x 15 min, 8v8, edestakaiset lentävät vaihdot, ei vaihtorajoituksia
  • ottelut pelataan la-su

08- ja 09- sarjat (kilpa- ja haastesarja)

  • pelataan sarja- tai Cup-muodossa riippuen joukkueiden määrästä
  • peliaika 1 x 25 min, 8v8, edestakaiset lentävät vaihdot, ei vaihtorajoituksia
  • ottelut pelataan la-su

10- ja 11-sarjat

  • peliaika 1 x 20 min, 5v5, edestakaiset lentävät vaihdot, ei vaihtorajoituksia
  • vetäytymissääntö ei ole, mutta yksittäisen ottelun osalta joukkueiden niin halutessa sääntöä voidaan noudattaa
  • sijoitusta ei ratkaista
  • turnaus on 1-päiväinen

 

Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa pelitapaa ja yhdistää sarjoja.


   
KPV Kevätturnaus
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Ilmoittaudu
Kategoriat